Paul Boelens, Over Mij

Psycholoog Helmond

Wat achtergrond informatie over mij:

Ik ben Paul Boelens. In 2006 ben ik afgestudeerd als psycholoog aan de Universiteit van Nijmegen. Daarna heb ik met veel plezier als psycholoog in diverse psychologenpraktijken en GGZ-instellingen gewerkt. Daardoor heb ik veel ervaring opgedaan in het behandelen van volwassenen, ouderen en echtparen. Ik heb erg veel plezier in mijn werk en het geeft mij veel voldoening om mensen te kunnen helpen om zich beter en gelukkiger te gaan voelen. Al zeg ik het zelf, ik heb het mooiste werk dat er is!

Ik heb een open en directe manier van communiceren en ik hou het graag simpel tijdens mijn gesprekken. Ik ben altijd op zoek naar concrete stappen die je kunt zetten om je problemen op te lossen en gebruik graag humor om dingen te verduidelijken. Therapie kan op deze manier ook leuk zijn.

In 2012 heb ik de vervolgopleiding tot Gezondheidszorgpsycholoog afgerond, ik ben BIG-geregistreerd (klik hier om mij te vinden in het BIG-register) en lid van de beroepsvereniging voor psychologen, het NIP.

Start van Boelens Psychologie:

Na het afronden van de vervolgopleiding tot Gezondheidszorgpsycholoog werd het in begin 2013 tijd om mijn eigen psychologenpraktijk op te beginnen en dus was Boelens Psychologie een feit! Na wat zoeken vond ik een fijne praktijkruimte in Helmond en kon ik aan de slag. Tot nu toe bevalt het prima en ik hoop nog lang mensen te kunnen helpen met Boelens Psychologie.

Ik volg regelmatig cursussen en bijscholingen om mijn kennis zo up-to-date mogelijk te houden. Zo kan ik de beste en meest adequate hulp aan je bieden. Dat vind ik namelijk erg belangrijk. Ik heb bijvoorbeeld cursussen op het gebied van mindfulness, relatietherapie oplossingsgerichte therapie en EMDR gevolgd.

Daarnaast ben ik ook nog de trotse papa van 3 kinderen, ga graag met mijn vrouw op pad, ben wekelijks op de badmintonbaan te vinden en lees graag boeken.

Binnen de praktijk hebben we ook het geluk om gebruik te kunnen maken van de diensten van de ervaren relatie- en gezinstherapeut: Jan Bekx. Jan is heel flexibel in zijn tijd en heeft geen wachttijd.
Hij zal zich hieronder even verder voorstellen:

Jan Bekx: na de opleidingen tot beroepskeuze counselor en maatschappelijk werker, ben ik mij gaan specialiseren tot Systeemtherapeut via de opleidingsroute van de Nederlandse Vereniging voor Relatie- en Gezinstherapie(NVRG) en nog enkele vervolgopleidingen (o.a. Gedragstherapie en Partnerrelatie). Ik beschik over een zeer brede werkervaring in diverse sectoren van de Zorg, m.n. Specialistische GGZ (Ambulant , deeltijd  en klinisch), Verslavingszorg(ambulant en klinisch) en TBS-kliniek.

Op grond van deze brede ervaring en mijn levenservaring (als mens, partner en vader van 3 kinderen), denk ik een brede groep mensen de hulp te kunnen bieden die zij zoeken.
Wat ik terug hoor van cliënten is dat zij zich bij mij snel op hun gemak en serieus genomen voelen en dat ik snel door heb waar de schoen wringt.  In mijn manier van werken probeer ik steeds de juiste balans te vinden tussen ondersteuning en het voorhouden van een spiegel.